VÁKUUM CSOMAGOLÁS

Elsődleges felhasználási területük élelmiszerek (pl. savanyúságok, natúr- és füstölt húskészítmények stb.) csomagolása. Az új funkciókat teljesítő csomagolóanyagok kutatásában az utóbbi években egyre több sikert érnek el azon fóliákkal, melyek a becsomagolt termékkel kölcsönhatásban elősegítik annak védelmét, állagának megőrzését, eltarthatóságát meghosszabbítják. A vákuum csomagolóanyagok a termék felhasználásáig aktívan közreműködnek a csomagolással szemben elvárt funkciók teljesítésében, sajátosságuk, hogy a "hagyományos" csomagolási és védő feladaton túl, a termék minőségét hosszú ideig, nagy biztonsággal őrzik meg, mivel csökkentik az oxigénáteresztő képességet. Vitathatatlan tény, hogy a jó minőségű, esztétikus csomagolás, az árú eladhatóságának szerves része, a csomagoló anyagra fordított befektetés maradéktalanul megtérül, ezért kiválasztására és megtervezésére érdemes nagy hangsúlyt fektetni. A vákuum csomagolási technológia hidegtárolással egyidejűleg alkalmazva, lehetővé teszi az élelmiszerek minőségének hosszú idejű megőrzését. A nem élelmiszeripari termékeket megvédi, pl. nedvességtől, párától, és egyéb káros külső hatásoktól. A vákuumcsomagolásra alkalmazott fóliáknak az alábbi tulajdonságokkal kell bírnia:

  • Jó heggeszthetőség;
  • Jó gáz és vízgőz állóság.

VÁKUUM TASAKOK
A vákuum tasak alapanyaga többrétegű, koextrudált fólia, melynek egyik réteg hegeszthető PE (polietilén) vagy PP (polipropilén), valamint középső rétegét, védőrétegként PA (poliamid) alkotja. Laminálással további anyagtársítások hozhatók létre. pl. PET (polietilén-tereftalát). A vákuum tasak anyaga és minősége nagyban meghatározza a vákuumcsomagolás eredményét. A gyakorlatban a csomagolás légmentesítésére kétféle módszert alkalmaznak: - Közvetlen vákuumozás A külső vákuumozó berendezés -"vákuumpumpa" szívócsövét közvetlenül a csomagoló anyag szájrészébe illesztve, a levegőt csak a csomag belsejéből szívják ki. - Közvetett (indirect) vákuumozás A csomagoló anyag egy kamrába kerül, ahol a vákuumpumpa légüres teret hoz létre, ezzel a környező vákuum a csomagolásból is kiszívja a levegőt. Cégünk kamrás vákuum-csomagológépekkel lezárható, transzparens vákuumtasakokat kínál egyedi méretekben és megrendelésre, kielégítve a friss élelmiszerek csomagolással szemben támasztott számos elvárását, mint pl.:
  • Alacsony oxigén áteresztő képesség
  • Alacsony vízgőz áteresztő képesség
  • Fényzárás
  • Aroma megőrzés
  • Mechanikus sérülés elleni védelem.
Tasakjainkat a következő formákban kínáljuk:
A tasakok tömlőből vagy féltömlőből, igény szerint színezett és/vagy nyomdázott kivitelben is gyárthatók:
  • Fenék-hegesztett,
  • Oldal-hegesztett változatban.

Mérettartományok:
Szélesség: 160 mm – 800 mm –ig
Hosszúság: 200 mm – 1000 mm-ig
Vastagság: 45 µm – 200 µm–ig;
A tasakok vákuumtartó, gáz- és aromazáró tulajdonságai a legmagasabb igényeket elégítik ki, flexo nyomdázással színvonalas, egyedi megjelenés alakítható ki.

MÉLYHÚZHATÓ-VÁKUUMOZHATÓ FÓLIÁK

A PA-záróblokk szavatolja a magas barrieritást, valamint a nagyon jó hőformálhatóságot, és magas csomagolási biztonságot. Alapanyaga: koextrudált, többrétegű síkfólia, záróréteggel. Jellemző tulajdonságai a jó légzárási képesség, jelentősen megnövelve a termék szavatossági idejét, átszúrással szembeni ellenálló képesség, magas fény, jól hegeszthető és nyomtatható (6 színű flexo nyomtatás). A speciális felhasználási területek egyike a SAJT csomagolása, ahol alapkövetelmény a szén-dioxidot kiengedése, illetve az oxigén kizárása.
Mérettartományok:
Szélesség: 200 – 800 mm-ig
Vastagság: 120 µm – 200 µm-ig
Szín választék: fehér, sárga, zöld, piros, transzparens.
A mély-húzható fóliák felhasználási területe jellemzően a hús, baromfi, vadhús, sajt és egyéb élelmiszerek csomagolása. Minden speciálisan vákuumformázáshoz fejlesztett fólia kiváló hegesztési tulajdonságokkal rendelkezik, magas hegesztési szilárdságot garantálva, amit a szennyezett felületek hegesztése sem befolyásol említésre méltóan. További tulajdonságok:
- Lefejthető, flexibilis termékcsomagolást tesz lehetővé,
- Alkalmas hőkezelésre -pasztörizálásra, sterilizálásra- kerülő, forró termékek csomagolására és főzési felhasználásra is.

FEDŐ FÓLIA VÁKUUMCSOMAGOLÁSHOZ

A fedő fólia alkalmas lágy, illetve merev tálcák fedő csomagolására. Rendkívül magas fényű, víztiszta anyag, biztosítja a termék előnyös megjelenítési formáját. Használható vákuumot nem igénylő termékek csomagolásához is.
Mérettartományok:
Szélesség: 200 – 800 mm-ig
Vastagság: 45 µm - 200 µm-ig
Szín választék: fehér, sárga, zöld, piros, transzparens.